19 maj 2018
14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Kiruna FF - Ohtana/Aapua FF

OAFF startar bra i medvinden och i den 11:e minuten slår Joel Hiltunen en hörna som Anders Palo nickar in till 0-1. Fem minuter senare kastar Kiruna ett långt inkast som skarvas av Adam Johnson och via Danne Mäkis axel går bollen i mål till 1-1. Efter 30 minuter får OA en frispark som Joel Hiltunen skjuter och via en försvarare går bollen i nät till 1-2. I den 38:e minuten får Anders Palo bollen på handen och domaren flöjtar för straff. På straffen kvitterar Kiruna till 2-2 genom Henrik Johansson, vilket också blir paussiffrorna i en halvlek som dominerats spelmässigt av OAFF.

Andra halvlek blir det allt mer Kiruna som med vinden i ryggen dominerar spelet, Det dröjer dock till den 76:e minuten när en inåtskruvad hörna nicktouchas av Adam och bollen är chanslös för Felle och ledning för KFF med 3-2. Två minuter senare kommer en tilltrasslad situation i Kirunas straffområde där bollen, via Joel Hiltunen når Adam Zingmark som sätter kvitteringen 3-3. Sista tio har OAFF ett bra läge att göra ett segermål då Joel Ohllsson får bollen i helt fritt läge men skjuter rakt på målisen. Kiruna har också några halvchanser men matchen slutar 3-3.

Sett över hela matchen är OAFF det bättre laget i första halvlek och borde haft bättre än oavgjort i halvlek. Kiruna dominerar stort första 25 minuterna av andra men sista 20 kommer OA tillbaka och har några farliga anfall, men som helhet är nog OAFF riktigt nöjda med en poäng denna blåsiga eftermiddag. I OAFF jobbar hela laget heroiskt och i backlinjen går det extra plusset till Anders Palo. På mittfältet som slet hårt speciellt i motvinden går plusset till Joel Hiltunen som med ett mål och två assist var bäst på plan. Offensivt plussar vi idag för poängräddaren Adam Zingmark. I Kiruna går plusset till farlige Adam Johnson. Domaren Simon Granström övertygade inte. Ojämna bedömningar, straffen mycket tveksam, dom gula korten alltför många och vem som skulle få dom var rena lotteriet.

OAFF:s startelva: Felle - Liam, Kotten, Palo, Nisse - Hug (ut 85), Mäki, Svanlöv, Joel H - Borri (ut 46), Adam
Ers: King (in 46), Joel O (in 85), Younes, Elio, Elias P, Mic, Bosse